Su Ürünleri Avcılık Sezonu 02 Temmuz Çarşamba Günü İtibarıyla Başladı

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarafından Yapılan Açıklamada 02 Temmuz Çarşamba Günü İtibarıyla Su Ürünlerinde Avcılık Sezonunun Başladığını Duyurdu.

Gündem Yayın: 02 Temmuz 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 02.07.2025 12:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
62 okunma
Google News

Su Ürünleri Avcılık Sezonu Başladı

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 02 Temmuz Çarşamba Günü İtibarıyla Su Ürünlerinde Avcılık Sezonunun Başladığını Duyurdu.

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarafından Yapılan Açıklama Şöyle; 

Gıda üretimimizin arttırılması için büyük uğraşlar verildiği ve işsizliğin önlenmesi için nasıl çalışmalar yapıldığı herkesçe bilinmektedir. Değerli balıkçılarımızın da böylesine kazanç mücadelesi içinde olduğunu biliyoruz. Su ürünleri, hızla artan nüfus için hem büyük bir besin kaynağı potansiyeli, hem de insanların dengeli beslenmesinde eşsiz bir gıda olduğu için; balıkçılık dünyada ve ülkemizde gittikçe daha da önem kazanan bir iş sahası olmaktadır. 

 

Balıkçılığımızın geleceği büyük ölçüde yasaklara uymaktan geçmektedir. Avlanma yasaklarına uyarak üzerimize düşen vazifeyi büyük ölçüde yapmış olacağız.

Avlanma yasakları, su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttırmak, iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek için kısaca balıkçılığımızın ve balıkçıların geleceği için konulmuştur.

 

11 Ağustos 2024 tarih ve 32629 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6/1 sayılı Ticari Amaçlı ve 6/2 sayılı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre; İlimizdeki iç sularda 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaklandı. İlimiz iç sularında 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında Sportif (Amatör) amaçlı da olsa sazangillerin avlanması yasaktır. Avlanmanın yasak olduğu bu dönemde, avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılmaktadır. 


Bu üç aylık dönemde İl ve İlçe Müdürlüğümüz personellerince sahada yoğun denetimler gerçekleştirilmiş, toplam 1109 adet denetim yapılmıştır. Yapılan denetimler neticesinde muhtelif ağ göz açıklığına sahip toplam 3815 metre uzatma ağına el konularak, kuralları ihlal eden 6 kişiye toplam 98.925,00 TL İdari Para Cezası uygulanmıştır.

 

6/1 ve 6/2 Numaralı Tebliğler ile getirilen yasak, sınırlama ve düzenlemeler hakkında daha kapsamlı Bakanlığımıza ait internet adresinden (www.bsgm.gov.tr) veya Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinden bilgi elde edilebilecektir.

BİZ VE BİZDEN SONRAKİ NESLİN GELECEĞİ İÇİN,

BALIKÇILIĞIMIZIN GELECEĞİ İÇİN,

BALIK NESLİNİ YOK ETMEYELİM

AVLANMA YASAĞINA UYALIM, UYMAYANLARI İKAZ EDELİM.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.