Tohma Çayı’nda Kimyasal Atık İddiası: Kirlilik Kameralara Yansıdı

Malatya-Sivas Karayolu güzergahında bulunan Malatya’da, Tohma Çayında, kimyasal madde döküldüğü iddiası ile oluşan manzara cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Gündem Yayın: 06 Mayıs 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 06.05.2026 19:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
86 okunma
Google News

Tohma Çayı’nda Kimyasal Atık İddiası: Kirlilik Kameralara Yansıdı

Malatya’da, Tohma Çayı üzerinde ortaya çıkan kirlilik görüntüleri endişe yarattı. Malatya-Sivas Karayolu güzergahında bulunan çayda, kimyasal madde döküldüğü iddiası ile oluşan manzara cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Bölge sakinleri tarafından çekilen görüntülerde suyun renginde belirgin değişim ve yoğun kirlilik dikkat çekerken, son dönemde aynı bölgede balık ölümlerinin de yaşandığı ileri sürüldü.

 

Mahalle sakinleri, Karakaya Barajı’nı besleyen en önemli akarsulardan biri olan Tohma Çayı’nda özellikle köprü altındaki kirliliğin gözle görülür seviyede olduğunu belirtti. İddiaya göre vatandaşlar durumu ilgili makamlara bildirirken, şu ana kadar herhangi bir müdahale yapılmadığını öne sürdü.

“Başvurularımıza Rağmen Sonuç Alınamadı”

Biyogaz atıklarının suya bırakılmasının yasak olmasına rağmen çaya döküldüğünü iddia eden yöre halkı, şikayetlerine rağmen herhangi bir adım atılmadığını dile getirdi. Bir mahalle sakini, konuyu dilekçe ile Yazıhan Kaymakamlığı’na ilettiklerini ancak çözüm bulunamadığını söyledi.

 

Yeşilyurt ile Yazıhan ilçeleri arasında yer alan Tohma Köprüsü altında yaşanan çevre kirliliğine dikkat çeken bölge halkı, yetkililerden inceleme başlatılmasını ve sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını talep etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.