Darende Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanlığına Dr. Süleyman Eser Seçildi

Darende Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanlığına Eski Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser Seçildi.

Gündem Yayın: 09 Haziran 2026 - Salı - Güncelleme: 09.06.2026 11:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
102 okunma
Google News

Kısa adı DAKEV olan Darende Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanlığına Dr. Süleyman Eser seçildi…

 

Darende Kültür ve Eğitim Vakfı'nın (DAKEV) İstanbul'da gerçekleştirilen olağan genel kurulunda, Malatya'nın tanınmış bürokrat ve siyasetçilerinden Dr. Süleyman Eser vakfın yeni Genel Başkanı seçildi.

 

Yeni Darende Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı  Dr. Süleyman Eser Geçmiş yıllarda Malatya’da Sağlık İl Müdürlüğü ve  ardından Darende Belediye Başkanlığı yaptı.

Darende Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı  Dr. Süleyman Eser  Kimdir?

1.01.1955 yılında Darende'ye bağlı Yenice beldesi'nde dünyaya geldi.

İlk ve Orta öğrenimini Darende'de bitirdikten sonra Çankırı Sağlık Meslek Lisesi'nden 1974 yılında mezun oldu.

Konya'nın kadın hanı ilçesinde sağlık memuru olarak göreve başladı.

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1984 yılında mezun oldu. Aynı yıl Niğde ili Çamardı İlçesi, Bademdere beldesinde hekimlik mesleğine geçti.

 

1986 Yılında kısa dönem olarak askerlik görevini İzmir'de tamamladı.

 

1986-1989 Yılları arasında Darende'de Doktorluk ve Başhekimlik görevinde bulundu. Bu sürede belli aralıklarla İlçe Kaymakam Vekilliği görevini yürüttü.

 

1989-1999 Yılları arası Malatya İl Sağlık Müdürü Olarak görev yaptı. Bu görevinde iken çalışmalarındaki üstün başarıdan dolayı beraber çalıştığı tüm Valilerden 'Takdirname'lerle taltif edildi.

 

1999-2000 Yıllarında Kilis İl Sağlık Müdürlüğü Görevini yürüttü.

 

2001 Yılında emekli olarak İstanbul'da serbest Hekim olarak çalışmaya devam etti. Özel bir Holding'in işyeri Hekimliği ve Sağlık danışmanlığı yaptı.

 

Malatya'da görevli iken, Darendeliler Dernek Başkanlığı, İstanbul'da bulunduğu sürede de Darendeliler Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttü.

 

İyi Derecede İngilizce bilmektedir.  Süleyman Eser evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.