Güncel
|
20 Mayıs 2012, Pazar
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
|
2 Albayın sır ölümü aralanıyor
Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümünün ardından ekibinde olan 2 albayın peş peşe öldüğü olayların sır perdesi 17 yıl sonra aralanıyor.
31 Ocak 2012, Salı 01:22
Ankara´da 17 Ocak 1993´de bilinmeyen bir nedenle uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Orgeneral Eşref Bitlis´in ekibinde bulunan eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden ile eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu´nun ölümleri 17 yıl geçtikten sonra çözümlenmeye çalışılıyor.
Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, 1994 yılında Tunceli´de intihar ettiği iddia edilen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu´nun ölümüyle ilgili olarak 2011 yılında soruşturma başlatarak, Tunceli´de o dönemde görev yapan çok sayıda kamu görevlisinin ifadesini almıştı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma kapsamında 9 Haziran 2011 tarihinde Albay Kazım Çillioğlu´nun Düzce´de bulunan mezarını açtırarak, ceset üzerinde kriminal inceleme yaptırmıştı. Kaynaşlı ilçesine bağlı Sarıçökek köyündeki Albay Kazım Çillioğlu´nun mezarında alınan ceset parçaları üzerindeki kriminal inceleme ile ilgili olarak Adli Tıp Kurumu´nun hazırlayacağı raporun Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı´na gelmesi beklenirken, soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı´nca yürütülen faili meçhul cinayet soruşturmaları kapsamında yine Orgeneral Eşref Bitlis´in ekibinden olduğu belirtilen eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden´in ölümü 17 yıl sonra aydınlatılmaya çalışılıyor. 14 Ağustos 1995 tarihinde Mardin´in Savur ilçesi Ormancık köyü kırsal kesiminde teröristler tarafından açılan ateş sonucu iki korumasıyla birlikte şehit edildiği ileri sürülen eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden´in de mezarı eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu´nun mezarı gibi açılmasına karar verilmişti. Eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden´in Edirnekapı Mezarlığı´ndaki mezarı 2 Şubat Çarşamba günü açılarak, ceset üzerinde Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca kriminal inceleme yapılacak. Teröre karşı önemli mücadelelerin verildiği dönemde 1´er yıl arayla şüpheli olaylarda hayatların kaybeden Albay Kazım Çillioğlu´nun ve Albay Rıdvan Özden´in dosyaları ailelerinin başvurusu üzerine yine 1´er yıl arayla 17´şer yıl sonra açılmaya başladı. Uçak kazası halen şüpheli görülen ve Orgeneral Eşref Bitlis´in ölüm olayının ardından ekibinde olan her iki albayında şüpheli görünen olaylarla ölmesi, başlatılan soruşturmaların sonuçlanması halinde o dönemdeki olaylarında gün yüzüne çıkmasına yol açacak. Orgeneral Eşref Bitlis´in uçak kazası olayıda yine 17 yıl sonra Eylül 2010´da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturmaya başlanmıştı.
Bu haber 1254 kez okunmuştur.
|
![]() Üye Girişi
![]() ![]() Röportaj
![]() ![]() Yazarlar
![]() ![]() Ankara'da Malatya Günlerinde Emeği Geçenlere Teşekkür 24 Nisan 2012 ![]() ![]() Video
![]() Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.
Kaynak Yok |
|||||||