Alış Satış

Euro 2,327 2,3142
Dolar1,8324 1,8223
Sterlin 2,8965 2,8794
20 Mayıs 2012, Pazar
 
 
  Ana Sayfa        Güncel
2 Albayın sır ölümü aralanıyor
Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümünün ardından ekibinde olan 2 albayın peş peşe öldüğü olayların sır perdesi 17 yıl sonra aralanıyor.
31 Ocak 2012, Salı  01:22 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ankara´da 17 Ocak 1993´de bilinmeyen bir nedenle uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Orgeneral Eşref Bitlis´in ekibinde bulunan eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden ile eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu´nun ölümleri 17 yıl geçtikten sonra çözümlenmeye çalışılıyor. 

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, 1994 yılında Tunceli´de intihar ettiği iddia edilen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu´nun ölümüyle ilgili olarak 2011 yılında soruşturma başlatarak, Tunceli´de o dönemde görev yapan çok sayıda kamu görevlisinin ifadesini almıştı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma kapsamında 9 Haziran 2011 tarihinde Albay Kazım Çillioğlu´nun Düzce´de bulunan mezarını açtırarak, ceset üzerinde kriminal inceleme yaptırmıştı. 

Kaynaşlı ilçesine bağlı Sarıçökek köyündeki Albay Kazım Çillioğlu´nun mezarında alınan ceset parçaları üzerindeki kriminal inceleme ile ilgili olarak Adli Tıp Kurumu´nun hazırlayacağı raporun Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı´na gelmesi beklenirken, soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı´nca yürütülen faili meçhul cinayet soruşturmaları kapsamında yine Orgeneral Eşref Bitlis´in ekibinden olduğu belirtilen eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden´in ölümü 17 yıl sonra aydınlatılmaya çalışılıyor. 14 Ağustos 1995 tarihinde Mardin´in Savur ilçesi Ormancık köyü kırsal kesiminde teröristler tarafından açılan ateş sonucu iki korumasıyla birlikte şehit edildiği ileri sürülen eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden´in de mezarı eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu´nun mezarı gibi açılmasına karar verilmişti. Eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden´in Edirnekapı Mezarlığı´ndaki mezarı 2 Şubat Çarşamba günü açılarak, ceset üzerinde Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca kriminal inceleme yapılacak. 

Teröre karşı önemli mücadelelerin verildiği dönemde 1´er yıl arayla şüpheli olaylarda hayatların kaybeden Albay Kazım Çillioğlu´nun ve Albay Rıdvan Özden´in dosyaları ailelerinin başvurusu üzerine yine 1´er yıl arayla 17´şer yıl sonra açılmaya başladı. Uçak kazası halen şüpheli görülen ve Orgeneral Eşref Bitlis´in ölüm olayının ardından ekibinde olan her iki albayında şüpheli görünen olaylarla ölmesi, başlatılan soruşturmaların sonuçlanması halinde o dönemdeki olaylarında gün yüzüne çıkmasına yol açacak. 

Orgeneral Eşref Bitlis´in uçak kazası olayıda yine 17 yıl sonra Eylül 2010´da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturmaya başlanmıştı. 


Bu haber 1254 kez okunmuştur.
Malatya'da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın açılışı yapıldı.
Bakan Ergün: Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibini tebrik etti
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi
Röportaj
Sisteme Henüz Özel Röportaj Eklenmedi...
Yazarlar


Ankara'da Malatya Günlerinde Emeği Geçenlere Teşekkür

24 Nisan 2012
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS