Alış Satış

Euro 2,327 2,3142
Dolar1,8324 1,8223
Sterlin 2,8965 2,8794
20 Mayıs 2012, Pazar
 
 
  Ana Sayfa        Güncel
Doğanyol'a Hükümet Konağı
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık Doğanyol Hükümet Konağının 2012 yatırım programına alındığını duyurdu.
15 Subat 2012, Çarşamba  23:43 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 2008 yılından beri gündemde olan Doğanyol Hükümet Konağı için yaptıkları görüşmelerin sonuçlarını almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Konağın 2012 yatırım programına alındığını duyurdu.

Yazılı olarak yapılılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı ile sürdürülen yoğun görüşmelerin ardından, Bakanlık tarafından kamuoyuna açıklanan bilgileri Malatya basını ile paylaşan Çalık, ihale sonrası revize edilmiş haliyle; Doğanyol Hükümet konağı inşaatının 2012 yılı içerisinde başlayacağı, 2014 yılı içerisinde bitirileceği ve proje tutarının 4 Milyon TL olduğu bilgisini verdi.

 

Konağın yer tahsisi için yoğun bir görüşme trafiği yaşandığını aktaran Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğanyol Belediyesi´ne tahsis edilen yerin uygunluğunun tartıştık ve Eski Jandarma Komutanlığının bulunduğu yere yapılması için çeşitli girişimlerde bulunduk. Dönemin Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel’e bu konuyla ilgili hassasiyetimizi ilettik. Kendisinin de destekleriyle Konağımızın yer tahsisini yaptık. Yatırım programımıza göre, 2014 yılında Doğanyolumuz inşallah yeni Hükümet Konağına kavuşacak.”

 

Doğanyol’un yanı sıra; 2011 yılında yatırım programına alınan Battalgazi Hükümet Konağının inşaatının sürdüğünü belirten Çalık, ihale sonrası revize edilen değere göre 5 Milyon TL değerindeki projenin 2014 yılında tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

 

Hükümet Konaklarının yerleşimlerin en önemli yüzleri olduğunun altını çizen Çalık,“Bir şehirde, bir ilçede sizi ilk karşılayan Hükümet Konaklarıdır; bu binalarla yapılan ilk tanışma size o yerle ilgili bir ön değerlendirme sunar; genel bir fikir verir. Biz bu yüzden kendi kendini sunan iyi binalar yapmak için çaba gösteriyoruz. Bu konuyu önemsiyoruz.” diye konuştu.



Bu haber 1254 kez okunmuştur.
Malatya'da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın açılışı yapıldı.
Bakan Ergün: Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibini tebrik etti
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi
Malatyam Tv
Röportaj
Sisteme Henüz Özel Röportaj Eklenmedi...
Yazarlar


Ankara'da Malatya Günlerinde Emeği Geçenlere Teşekkür

24 Nisan 2012
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS